EA 1

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran lv 20-21

Tavoite:

Kurssin suorittanut hallitsee ensiavun antamisen perusteet kurssin sisällön mukaisissa aiheissa.

Sisältö:

Älä tule paha stressi - tule hyvä olo!

Ajankohta: 14.-15.2.2020
Aikataulu: perjantaina 17.00-19.30 ja lauantaina 9.00-15.30
Laajuus: 10 opetustuntia

Kurssilla puhumme stressistä ja miten se vaikuttaa kehoomme ja mieleemme. Me ihmiset emme aina tiedosta, milloin olemme uupumassa.  Etsimme työkaluja miten omaa stressikuormitusta voisi vähentää. Kurssi sisältää myös keskustelua, tehtäviä ja runsaasti erilaisia rentoutusharjoituksia. Kun voimme hyvin, jaksamme selättää haasteetkin paremmin.

Valokuvaamisen perusteet ja filmivalokuvauskurssi

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran lv 20-21

Kiinnostaisiko valokuvaus tai haluaisitko kehittää taitojasi? 

Valokuvaamisen perusteet ja filmivalokuvauskurssin aikana käydään läpi mm. filmikameran ja objektiivien käyttö, pimiötyöskentelynä filmin kehitys negatiiviksi sekä vedostus paperille. Lisäksi kurssiin kuuluu kahvikehitteen valmistus, filmin tuplavalotukset sekä erilaisten kameroiden esittely. Kurssi sopii kaikille filmi- ja valokuvaamisesta ylipäätään kiinnostuneille.

Korujen hiekkavalukurssi

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran lv 20-21

Peruskurssilla keskitytään hiekkavalujen tekoon tinasta, pronssista ja/tai hopeasta. Valamme erilaisia koruja, solkia ja pienesineitä. Opinnot aloitetaan teoriaopinnoin ja valutöitä suunnitellaan mm. dymomassasta.

Kurssin kesto on 25 tuntia, ja kurssille voivat tulla kaikki metallivalutekniikasta ja korumuotoilusta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metallivalutekniikan alkeiskurssina.

Metalligrafiikkakurssi

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2020

Tutustutaan syväpainomenetelmään. Käydään läpi metalligrafiikan perusmenetelmät, harjoitellaan luentojen pohjalta viivasyövytystä eli etsaamista ja sävypintojen luomista eli akvatintaa teoriassa ja käytännössä. Tehdään prässiä apuna käyttäen vedoksia teoksista. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Puugrafiikkakurssi

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2020

Tutustutaan kohopainotekniikkaan ja sen lainalaisuuksiin. Opitaan puupiirroksen perusteet, menetelmät ja välineet. Luennoissa kerrotaan materiaaleista ja tekniikoista, joiden pohjalta edetään käytännön harjoituksiin. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki puugrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille puugrafiikan alkeiskurssina.

Kuvanveistokurssi

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran lv 20-21

Kurssin tavoitteena on oppia kuvanveiston ja plastisen sommittelun perusteet. Opiskelija oppii kurssin aikana hallitsemaan sekä perinteisen muovailutekniikan, että kertamuotin käytön kipsivalussa. Lisäksi paneudutaan kolmiulotteisen tilan hahmottamiseen piirustus- ja muovailutehtävien kautta. Kurssin aikana tutustutaan luennon kautta myös kuvanveiston eri esiintymismuotoihin nykytaiteessa. Opiskelu tapahtuu harjoitustehtävien ja tiiviin henkilökohtaisen ohjauksen kautta.

Kuumakivihieronnan kurssi

Ajankohta: 4.-6.9.2020

Aikataulu: pe klo 18-20.45, la 9-15.45, su 9-14.00

Laajuus: 15 opetustuntia

Intialainen pää- ja kasvohierontakurssi

Ajankohta: 24.-26.4.2020

Päässä sijaitsee meille elintärkeät ja keskeiset elämän toimintoja ohjaavat elimet kuten; aivot, monien hermoratojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Myös neljä tärkeintä tuntoelintä ovat pään alueella; silmät, korvat, nenä ja suu. Siksi meidän jokaisen päänalue tarvitsee erityisesti rentoutumista, huolehtimista, terveyttä ja hyvää oloa. Niskan alue ja hartiat liittyvät läheisesti pään toimintoihin, joten niitäkin täytyy muistaa hoitaa.

Akupainantaa arkivaivoihin

Ajankohta: järjestetään seuraavan kerran vuonna 2021

Kurssilla tutustutaan lyhyesti kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteisiin ja opetellaan löytämään akupisteitä, joita sormin käsittelemällä voidaan helpottaa monia tavanomaisia vaivoja. Kurssi sopii hierojille, terapeuteille tai kelle tahansa, joka on kiinnostunut itsensä tai toisten hoitamisesta lääkkeettömästi. Varaudu mukavin vaattein, joiden läpi pisteet voi paikallistaa.

Laajuus: 15 h