Ilmaise itseäsi kirjoittamalla

Ajankohta: 23.-24.11.2018

Oletko joskus miettinyt, että haluaisit oppia kirjoittamaan paremmin? Oletko pohtinut, miten saisit koottua ajattelemasi asiat paperille, kirjalliseen muotoon? Oletko ajatellut, että olisi hyvä oppia jäsentämään ajatuksiaan?

Filmivalokuvauskurssi

Ajankohta: tulossa kevät 2019

Filmikuvauskurssin aikana käydään läpi filmikameran ja objektiivien käyttö, pimiötyöskentelynä filmin kehitys negatiiviksi sekä vedostus paperille. Lisäksi kurssiin kuuluu kahvikehitteen valmistus, filmin tuplavalotukset sekä erilaisten kameroiden esittely. Kurssi sopii kaikille filmi- ja valokuvaamisesta ylipäätään kiinnostuneille.

Opettajana toimii valokuvaaja Tommi Katajisto

Korujen hiekkavalukurssi

Ajankohta: 28.1.-1.2.2019

Peruskurssilla keskitytään hiekkavalujen tekoon tinasta, pronssista ja/tai hopeasta. Valamme erilaisia koruja, solkia ja pienesineitä. Opinnot aloitetaan teoriaopinnoin ja valutöitä suunnitellaan mm. dymomassasta.

Kurssin kesto on 25 tuntia, ja kurssille voivat tulla kaikki metallivalutekniikasta ja korumuotoilusta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metallivalutekniikan alkeiskurssina.

Metalligrafiikkakurssi

Ajankohta: 19.-23.11.2018

Tutustutaan syväpainomenetelmään. Käydään läpi metalligrafiikan perusmenetelmät, harjoitellaan luentojen pohjalta viivasyövytystä eli etsaamista ja sävypintojen luomista eli akvatintaa teoriassa ja käytännössä. Tehdään prässiä apuna käyttäen vedoksia teoksista. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki metalligrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille metalligrafiikan alkeiskurssina.

Puugrafiikkakurssi

Ajankohta: 12.-16.11.2018 

Tutustutaan kohopainotekniikkaan ja sen lainalaisuuksiin. Opitaan puupiirroksen perusteet, menetelmät ja välineet. Luennoissa kerrotaan materiaaleista ja tekniikoista, joiden pohjalta edetään käytännön harjoituksiin. Opiskelija saa yleistä ja henkilökohtaista ohjausta sekä rakentavaa kritiikkiä.

Kurssille voivat tulla kaikki puugrafiikasta kiinnostuneet nuoret, nuoret aikuiset ja muutkin täysi-ikäiset. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille puugrafiikan alkeiskurssina.

Opettaja: Taidegraafikko Petra Koivisto

Kuvanveistokurssi

Ajankohta: 26.-30.11.2018

Kurssin tavoitteena on oppia kuvanveiston ja plastisen sommittelun perusteet. Opiskelija oppii kurssin aikana hallitsemaan sekä perinteisen muovailutekniikan, että kertamuotin käytön kipsivalussa. Lisäksi paneudutaan kolmiulotteisen tilan hahmottamiseen piirustus- ja muovailutehtävien kautta. Kurssin aikana tutustutaan luennon kautta myös kuvanveiston eri esiintymismuotoihin nykytaiteessa. Opiskelu tapahtuu harjoitustehtävien ja tiiviin henkilökohtaisen ohjauksen kautta.

Kuumakivihieronnan kurssi

Ajankohta: avoin

Aikataulu:

Laajuus: 15 opetustuntia

Kuumia kiviä on käytetty hoitotarkoituksessa jo kauan. Hippokrates jo aikoinaan käytti kiviä hoidoissa, synnytyksessä kipua lievittämään ja rentouttamaan, paiseitten lämmittämisessä ja desinfioinnissa, ennen paisteessa puhkaista. Kipeitten lihasten rentouttamisessa. Nykyaikaista kuumakivihierontaa on Suomessa tehty reilut 10 vuotta. Nykyään sitä käytetään rentouttamishoitona, hoito onkin suosittua ja sopii lähes kaikille.  

Lymfaterapia, jatkokurssi

Ajankohta: avoin

Lymfaterapian jatkokurssilla käymme läpi selän ja suunsisustan lymfaterapiahoidon. Lisäksi kertaamme avauksien, vatsan, käsien ja jalkojen lymfaterapiahoitoja. Kurssi on käytännöllispainotteinen.

Laajuus: 15 h

Aikataulu: Kurssi alkaa perjantaina klo 18.00

Hinta: 179 € sisältäen opetuksen, kurssimateriaalin, lounaat ja kahvit tai 209 € sisältäen opetuksen, materiaalit ja majoituksen täyshoidolla.

Myofaskia - Toimivat jalat

Ajankohta: ajankohta 30.11.-2.12.2018

Kurssin painopisteet: Jalkaterä, alaraaja ja kävely
Kävelyn edellytykset ja kuinka sitä voi edistää myofaskian vapautuksen avulla.

Intialainen pää- ja kasvohierontakurssi

Ajankohta: avoin

Päässä sijaitsee meille elintärkeät ja keskeiset elämän toimintoja ohjaavat elimet kuten; aivot, monien hermoratojen päät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Myös neljä tärkeintä tuntoelintä ovat pään alueella; silmät, korvat, nenä ja suu. Siksi meidän jokaisen päänalue tarvitsee erityisesti rentoutumista, huolehtimista, terveyttä ja hyvää oloa. Niskan alue ja hartiat liittyvät läheisesti pään toimintoihin, joten niitäkin täytyy muistaa hoitaa.

Sivut