Yrttihoitajakoulutus, Fytoterapian perusopinnot

Joku on joskus sanonut, että Luoja on luonut kaikki sairaudet, mutta Hän on myös luonut kasvit niiden parantamiseen. Fytoterapia eli kasvilääkintä on vuosituhansia vanha tapa hoitaa terveyttä.

Kiinnostaako Sinua kouluttautua kasvilääkinnän mielenkiintoiseen maailmaan? Fytoterapian perusopinnot suoritetaan monimuoto-opiskeluna seitsemänä lähiopetusviikonloppuna, joten se käy hyvin myös työssäkäyville sekä työttömille. Koulutus ei ole päätoimista opiskelua. Kaikki lähijaksot käytyään opiskelijalle myönnetään nimike "YRTTIHOITAJA".

Seuraava koulutus alkaa 12.-14.2.2021. Voit hakea koulutukseen tästä! Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Perusopinnoissa ensimmäinen jakso pitää sisällään mm. fytoterapian historiaa, kasvien keräys- ja käsittelytapoja sekä rohdosten turvallisuuteen liittyviä asioita. Sen jälkeen jaksot keskittyvät tietyn teeman ympärille, kuten ruoansulatus ja ravinto, sydän ja verenkierto, luusto ja lihaksisto, hermosto ja mieli, sukupuoleen liittyvät vaivat ja seksuaalisuus sekä puhdistaminen ja vahvistaminen. Koulutuksessa opetellaan tunnistamaan eri vaivoihin soveltuvat kasvit ja niiden valmistus rohdoksi. Opit myös erilaisia hoitomenetelmiä, joilla voit hoitaa itseäsi ja läheisiäsi.

Koulutukseen voivat osallistua hierojat, terapeutit tai kuka tahansa fytoterapiasta kiinnostunut, joka haluaa säilyttää vanhaa perinnettä ja oppia luonnon tarjoamista parantamismahdollisuuksista. Aikaisempaa tietoa kasvilääkinnästä ei vaadita.

Fytoterapian perusopinnot sisältävät 7 lähiopetusviikonloppua sekä etätehtäviä ja työskentelyä lähiopetusviikonloppujen välillä. Koulutus on monimuoto-opiskelua ja kestää n. 10-12 kk.

Lähiopetusviikonloppujen teemat:

MITÄ FYTOTERAPIA ON?
Tällä jaksolla tutustutaan fytoterapian historiaan, tutkimukseen ja nykytilanteeseen sekä siihen, minkälaisia vaikuttavia aineita kasveissa on ja miten ne vaikuttavat. Käymme läpi jokamiehen oikeudet, lääkekasvien keräysohjeet, korjuukalenterin sekä kasvien käsittelyn ja valmistamisen rohdoksiksi teoriassa. Tarkastelemme lääkekasvien turvallisuutta ja opettelemme tunnistamaan myrkyllisiä kasveja.

KASVILÄÄKINTÄ RUOANSULATUKSEN TUKENA
Perehdymme ruoansulatuselimien toimintaan ja suoliston merkitykseen elimistön toiminnassa. Käymme läpi oikeanlaisen ravinnon piirteitä sekä länsimaisen että perinteisen kiinalaisen lääketieteen pohjalta. Tarkastelemme erilaisia ruoansulatuselimistön sairauksia ja niiden hoitoa luontaisin terveyttä edistävin keinoin. Viikonlopun aikana opetellaan tunnistamaan ruoansulatuksen eri osa-alueita tukevia kasveja sekä kuullaan joistain valmiista tuotteista.

KASVILÄÄKINTÄ KEUHKOJEN, SYDÄMEN JA VERENKIERRON TUKENA
Tutustutaan keuhkojen ja sydämen toimintaan sekä länsimaisen että kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta. Perehdytään erilaisiin ongelmiin tällä alueella sekä kasveihin ja tuotteisiin, joita voi käyttää niiden hoitamiseksi. Viikonloppuun kuuluu myös hengitysharjoituksia.

KASVILÄÄKINTÄ TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN TUKENA SEKÄ KIVUNHOIDOSSA
Tämän jakson aikana käydään läpi luiden ja lihasten toimintaa sekä niihin liittyviä ongelmia. Opettelemme teoriassa ja käytännössä hieronnan perusteita sekä valmistamme erilaisia yrttikääreitä, -hauteita ja -pakkauksia luiden ja lihasten hoitamiseksi. Perehdymme tuki- ja liikuntaelimiä vahvistaviin ja hoitaviin sekä kipua lievittäviin kasveihin ja tuotteisiin. Tämän jakson jälkeen alkaa myös kirjattujen harjoitushoitojen tekeminen.

KASVILÄÄKINTÄ MIELEN TUKENA
Tutustumme hermoston ja aivojen toimintaan, käymme läpi erilaisia vaivoja kuten masennus, unettomuus, stressi, dementia. Tähän jaksoon liittyvät myös aistien toiminta ja ongelmat. Opettelemme erilaisia rentoutusmenetelmiä ja raotamme myös tuoksujen ja värien vaikutusta mieleen. Aisteja ja mieltä hoitavat kasvit ja tuotteet tulevat tutuksi.

NAISET, MIEHET JA SEKSUAALISUUS KASVILÄÄKINNÄN SILMIN
Käymme läpi naisen erilaisia elämänvaiheita ja niihin liittyviä asioita sekä miehisiä vaivoja. Tutustumme naista tai miestä hoitaviin kasveihin ja tuotteisiin sekä perehdymme, kuinka seksuaalisuutta voi ylläpitää luonnonmukaisin keinoin.

ELIMISTÖN PUHDISTUS JA VAHVISTUS KASVILÄÄKINNÄN KEINOIN
Flunssakauden alkuun tutustumme immuunipuolustukseen ja sen vahvistamiseen luonnon keinoin. Selvitämme myös erilaisia elimistön puhdistamistapoja ja miten vaikuttaa akneen, selluliittiin ym. epäpuhtauksiin kasvien ja tuotteiden avulla.

Perusopinnot käytyään on opiskelijan mahdollista jatkaa alan syventäviä opintoja DIPLOMI-FYTOTERAPEUTIKSI saakka. Syventävissä opinnoissa tuodaan esiin lisää mahdollisuuksia hoitamiseen sekä terapeutin työhön. Mikäli haluat jatkaa syventäviin opintoihin ja diplomiin saakka, vaaditaan osallistumista jokaiseen viikonloppuun, esteen sattuessa teema on korvattava. Katso Luontaisterapia ammattina ohjelma tästä linkistä ja syventävät opinnot tästä sekä lääketieteen perusteet tästä. 

Kurssiviikonloppu alkaa perjantaisin kello 18.00 ja päättyy sunnuntaina yleensä klo 14-16 mennessä. Opetustunteja tulee viikonloppuun noin 15-18 h. 

KOULUTTAJA: luontaisterapeutti, luontaisyrttineuvoja, diplomi-fytoterapeutti, koulutettu hieroja Raija-Liisa "Lippe" Äystö. Myös vierailevia alan luennoitsijoita.

LAAJUUS: 14 op. 

HINTA: Yrttihoitajakoulutuksen (fytoterapian perusteet) sisältää 7 lähiopetusviikonloppua (21 opetuspäivää) sekä ohjattu etätyöskentely/valmennus n. 12 kk yht. 973 € (sis. opetus ja monisteet). Pieniä lisäkuluja tulee erityismateriaaleista käytön mukaan, jotka maksetaan suoraan kouluttajalle.

Kurssimaksut maksetaan noin kuukautta ennen lähiopetusviikonloppua. Koulutukseen hyväksytty kurssilainen vastaanottaa opiskelijapaikan maksamalla kurssimaksun 1. osan 139 euroa. Lähijaksolle ei voi osallistua, mikäli maksua ei ole suoritettu. Maksuja ei palauteta ja eräpäivättyjä laskuja ei hyvitetä mahdollisen keskeyttämisen vuoksi kuin lääkärintodistuksella.

Koulutuksen alettua on mahdollisuus osallistua myös yksittäisille jaksoille mikäli ryhmässä on tilaa, jolloin hinta on 270 € /viikonloppu sisältäen opetuksen ja monisteet.

Lisämaksusta voit varata lähiopetusviikonlopulle Opistolta edulliset ruokailut ja majoituksen:
* Majoitus 1-2 yötä + la illan sauna 50 euroa (2-3 hengen huoneissa)
* Ruokapaketti 1 majoittujille: 50 € (sis. pe+la iltapalat, la+su
aamupalat, la+su lounaat, la+su kahvit sekä la päivällinen
* Ruokapaketti 2: 35 € (pe iltapala, la+su lounaat ja la+su kahvit)

ILMOITTAUTUMINEN JA LISÄTIEDOT:
toimisto puh. 020 765 9230, keo(at)keo.fi
koulutussuunnittelija puh. 0400 536 916, kurssit(at)keo.fi
Haluatko Sinäkin mukaan? Täytä hakulomake koulutukseen tästä

RYHMIEN AIKATAULUT:
 
Ryhmä 6: (päivitetty 6.5.2020 poikkeustilan vuoksi) 
31.1.-2.2.2020 MITÄ FYTOTERAPIA ON?
21.-23.8.2020 KASVILÄÄKINTÄ TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN TUKENA SEKÄ KIVUNHOIDOSSA 
18.-20.9.2020 KASVILÄÄKINTÄ RUOANSULATUKSEN TUKENA
23.-25.10.2020 KASVILÄÄKINTÄ KEUHKOJEN, SYDÄMEN JA VERENKIERRON TUKENA
27.-29.11.2020 KASVILÄÄKINTÄ MIELEN TUKENA
22.-24.1.2021 NAISET, MIEHET JA SEKSUAALISUUS KASVILÄÄKINNÄN SILMIN
26.-28.2.2021ELIMISTÖN PUHDISTUS JA VAHVISTUS KASVILÄÄKINNÄN KEINOIN
 
Ryhmä 7: (päivitetty 3.4.2020 poikkeustilan vuoksi) 
12.-14.2.2021 MITÄ FYTOTERAPIA ON?
26.-28.3.2021 KASVILÄÄKINTÄ TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN TUKENA SEKÄ KIVUNHOIDOSSA 
23.-25.4.2021 KASVILÄÄKINTÄ RUOANSULATUKSEN TUKENA
21.-23.5.2021 KASVILÄÄKINTÄ KEUHKOJEN, SYDÄMEN JA VERENKIERRON TUKENA
20.-22.8.2021 KASVILÄÄKINTÄ MIELEN TUKENA
24.-26.9.2021 NAISET, MIEHET JA SEKSUAALISUUS KASVILÄÄKINNÄN SILMIN
19.-21.11.2021 ELIMISTÖN PUHDISTUS JA VAHVISTUS KASVILÄÄKINNÄN KEINOIN
 
Ryhmä 8: (teemat päivittyvät lähempänä)
10.-12.9.2021
29.-31.10.2021
3.-5.12.2021
21.-23.1.2022
11.-13.3.2022
20.-22.5.2022
26.-28.8.2022
 
 
Koulutuksesta kokemuksia mm. seuraavissa blogeissa:
Kun ketunleivät kukkivat
Vihreä Ilo

 

Oikeus muutoksiin pidätetään

 

 

Kurssiluokittelu: PITKÄT KURSSIT