POP-JAZZ
Seuraava koulutus alkaa ja päättyy:
10.8.2020 – 21.5.2021
Opintomaksu: 2664 €/vuosi
Voit hakea opintoihisi opintoseteliä, jos sellainen myönnetään täysimääräisenä, jää opintojen hinnaksi pienimmillään n. 400 €.
Opiskelijoilla on myös mahdollisuus maksuttomaan majoitukseen opistolla.
Lisää tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä.
Pop-Jazz -linjan opinnot tarjoavat loistavat mahdollisuudet alan perustietojen ja -taitojen oppimiseen ja jatko-opintopaikan saamiseen. Opetus tähtää konservatorioiden pop/jazzmusiikin ja musiikkiteknologian opintolinjojen pääsykokeisiin ja opiskelijamme ovatkin päässeet erittäin hyvin ammatilliseen koulutukseen ja alalle.
Innostava ja oppimiseen kannustava ilmapiiri tarjoaa tien omien valmiuksien kehittämiseen vaikka jatko-opinnot eivät ehkä kiinnostaisikaan.
Opetuksen pääpaino on instrumentin hallinnassa, yhtyesoitossa ja improvisoinnissa. Kaikissa opetettavissa aineissa pyritään pt 3 tasoisiin opintosuorituksiin.
Aineopintoihin kuuluvat mm. musiikin teoria, musiikin historia, säveltapailu, sovitus, harmonia ja improvisaatio, transkriptio ja analyysi, yhtyetyöskentely, soitin- tai lauluopetus ja studiotyön perusteet.
Opintoihin kuuluu myös musiikkivideoiden kuvaus, tallennus ja editointi yhteistyössä Mediataide-Pelivisio -linjan opiskelijoiden kanssa.
Opiskelijoiden käytössä ovat studio ja yhtyetilat sekä editointilaitteisto omaehtoista työskentelyä varten.
SISÄLTÖ
AINEOPINNOT:
HARJOITTELU
HARMONIA JA IMPROVISAATIO
Kursseilla perehdytään rytmimusiikin, kansanmusiikin ja taidemusiikin harmoniaan sekä rytmimusiikin ja kansanmusiikin improvisaatioon.
MUSIIKIN TEORIA
Saadaan valmiudet Suomen musiikkioppilaitosten liiton (SMOL) ja Helsingin Pop/Jazz -konservatorion musiikkikoulu ja -opistotasoisia kurssitutkintoja pop- ja jazzmusiikin pt 1 – pt 3 teorian peruskurssien suorittamiseen.
MUSIIKKITIEDON PERUSKURSSI ja 1 -KURSSI
Opitaan tunnistamaan länsimaisen taidemusiikin historian kehityspiirteitä 1800-luvun lopulle saakka sekä populaarimusiikin historia 1920-luvulta nykyaikaan (blues, pop, rock, jazz).
PÄÄSOITTIMEN SOITIN- TAI LAULUOPETUS
Soitinopetuksessa pyritään tuottamaan opiskelijoille riittävät taidot, joita edellytetään SMOLin ja Helsingin Pop/Jazz -konservatorion tutkintovaatimusten mukaisissa pt 1, pt 2 ja pt 3-kurssitutkinnoissa. Kansanmusiikin opiskelussa kuulonvarainen soitonopiskelu on merkittävä osa instrumenttiopetusta. Myös oma nuotintaminen kuuluu opiskeluun.
SOVITUS
Oppitunneilla perehdytään eri tyylisen kansan- ja rytmimusiikin sovittamiseen teoriassa ja käytännössä.
STUDIOTEKNIIKKA
Opitaan käyttämään demostudion sekä kaupallisen studion äänenmuokkaus ja –nauhoituslaitteita ja äänittämään erilaisilla laitteistoilla.
SÄVELTAPAILU
Saadaan valmiudet Suomen musiikkioppilaitosten liiton (SMOL) ja Helsingin Pop/Jazz -konservatorion musiikkikoulun ja -opistotasoisia kurssitutkintoja pop ja jazz musiikin säveltapailun pt 1 – pt 3 peruskurssien suorittamiseen.
TRANSKRIPTIO JA ANALYYSI
Opiskellaan musiikin nuotintamista ja analysointia rytmimusiikin parissa.
VIDEOKUVAAMISEN JA EDITOINNIN PERUSTEET
Kameran käytön perusteet, valaisu- ja kuvaussuunnitelma. Kuvakokojen ja -kulmien vaihto kuvaamisen aikana, tallennustyypit, liikkeen suunnat ja niiden kuvaaminen. Kuvataan musiikkivideoita siirtymällä kohtauksesta toiseen leikkaamatta. Editoidaan kuvatut jaksot valmiiksi musiikkivideoiksi.
VIERAILIJAWORKSHOPIT
Opiskelijat tapaavat musiikinammattilaisia ja ammattiopiskelijoita. Vierailijat kertovat musiikista työnä ja soittavat sekä antavat opetusta omilta erikoisalueiltaan.
YHTYETYÖSKENTELY
Yhtyetunneilla pyritään käytännön opetuksen kautta samaan oppilaalle kokemusta eri rytmimusiikin osa-alueiden opetuksesta. Kaikessa yhtyeopetuksessa sovelletaan kuulonvaraista ja notaatioon perustuvaa opetusta.
VAIHTOEHTOISET OPINNOT: SÄVELTÄMINEN JA LAULUNTEKEMINEN Opinnoissa keskitytään opiskelijan oman sävelmateriaalin, laulujen ja sävellysten, sovittamiseen, sanoittamiseen ja tutustutaan säveltämistekniikoihin ja -metodeihin. KONSERTIT Opiskelijat järjestävät opettajan ohjauksella ohjelmistoa erilaisiin konsertteihin. KURSSITUTKINNOT Opiskelijat suorittavat soitin- tai laulututkinnon oman soitin- tai lauluopettajansa johdolla. Tutkinnot ovat SMOLin ja Helsingin Pop/Jazz konservatorion vaatimusten mukaisia. SIVUSOITTIMEN SOITIN- TAI LAULUOPETUS Soitinopetuksessa pyritään tuottamaan opiskelijoille riittävät taidot, joita edellytetään SMOLin ja Helsingin Pop/Jazz -konservatorion tutkintovaatimusten mukaisissa pt 1, pt 2 ja pt 3-kurssitutkinnoissa. Kansanmusiikin opiskelussa kuulonvarainen soitonopiskelu on merkittävä osa instrumenttiopetusta. Myös oma nuotintaminen kuuluu opiskeluun. OPINTOMAKSUT JA MUUT KUSTANNUKSET Tietoa opintomaksuista, opintotuesta, opintorahasta ja asumistuesta löydät tästä linkistä. HAKEMINEN: Pop-Jazz-linjalle haet opiskelemaan hakulomakkeella jonka voit myös tulostaa tästä, tai tilata opistolta (puh. 020 765 9230). Linjan esitteitä voit tilata tästä Pop-Jazz -linjaa koskevissa asiakysymyksissä auttaa linjasta vastaava opettaja
Jaakko Salminen
Sähköposti: jaakko.salminen(at)keo.fi
Puhelin: 050 348 1192