KEO:lta koirahierojaksi ja lähes suoraan ammatilliseen näyttötutkintoon

Vuoden 2017 koirahierojakurssi aiheutti melkoisen muutoksen minun elämääni. Lähdin etsimään oppia oman koiran lihashuoltoon, mutta jo ensimmäisestä viikonlopusta alkaen opettajamme Marika sai minut ja koko meidän luokan innostumaan niin, että minäkin vielä vanhoilla päivillä päädyin uuteen ammattiin ja sivutoimiseksi yrittäjäksi.

Tietoa KEO:n koirahierojakurssilla tuli joka viikonloppu niin hurjasti, ettei mukana meinannut pysyä, mutta hyvin jäsennelty oppimateriaali, mielenkiintoinen aihe sekä osaava ja innostava opettaja olivat toimiva yhdistelmä. Vuoden aikana saimme tehopaketin koiran anatomiasta ja biomekaniikasta kera hierontaopetuksen sekä teoriassa, että käytännössä. Lisäksi saimme reilusti tietoa muuan muassa eri koiraurheilulajeista, koiran hyvinvoinnista, hyvinvointialan muiden toimijoiden työkentästä, yrittäjyydestä ja monesta muusta osa-alueesta. Jo kesällä huomasin tutkivani jatko-opintomahdollisuuksia ja lopputyöni tein alan ammattitutkinnon suorittamisesta. Vuoden aikana kypsyi myös ajatus oman yrityksen perustamisesta ja koulutuksen loputtua valmistelinkin oman koirahierontayritykseni perustamista. Tammikuun alussa ET eläinhuolto alkoi tarjoamaan koirahierontapalveluita Ylöjärven lähialueilla.

KEO:n opintojen lopulla kuulin mahdollisuudesta hakea eläintenhoitajan ammattitutkinnon koirahieronnan osaamisalan näyttötutkintoon valmistavaan koulutukseen ja päätinkin kokeilla kuinka pitkälle saamani opetus ja 7 vuoden takainen maaseutuyrittäjän pieneläinhoidon alan koulutukseni kantaisivat opintojen henkilökohtaistamisessa. Pääsin sisään oppilaitokseen ja tammikuussa menin aloitusopetusjaksolle, missä henkilökohtaistamiskeskustelussa kävimme läpi osaamistani. Lopputuloksena oli, että näyttöä varten tarvitsen EA1-kurssin ja 40 tuntia harjoittelua. Mitään lisäopintoja ei vaadittu hierontapuolelle KEO:n myötä ja asiakaspalvelu- ja eläinalan yritys -osiot koulutuksesta pystyin toteennäyttämään asiakaspalvelutyöhistoriani ja maaseutuyrittäjäopintojeni kautta. Ensimmäisellä viikolla esittelin myös uuden yritykseni perustamista varten tekemäni liiketoimintasuunnitelman yritystaloudenopettajalle, jonka mukaan se oli jopa hiukan liian laaja näyttöön.

Helmikuussa kävin EA-kurssin ja hieroin koiria yritykseni kautta. Tein työpäiväkirjaa oppilaitoksen järjestelmässä hieronnoista ja maaliskuun alussa olivatkin kaikki pakolliset valmistavat opinnot tehtynä. Maaliskuun ajan suunnittelin näyttötilaisuutta, tutkin ammattitutkinnon vaatimuksia ja huhtikuun alussa esittelin osaamiseni näyttötutkinnon vastaanottajille. Vuosi ja kuukausi KEO:n kauniille pihamaalle ensimmäisen kerran asteltuani huomasin olevani yrittäjä ja ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja.

Terveisin, Eija
ET eläinhuolto
Eija Tähtinen – koirahieroja, AT

PS. Ei KEO:lta vaan voi olla pois! Vuoden 2018 aikana ET eläinhuolto laajentaa myös hevosiin, kun pääsin Markun oppiin KEO:n hevoshierojakurssille.

 

 

Kurssiluokittelu: PITKÄT KURSSIT